Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Het onmisbare land

Zeeuws-Vlaanderen in 500 miljoen jaar en één dag
Deel 3 in de serie Zeeuws-Vlaams Venster

De geschiedenis van Zeeuws-Vlaanderen is in vele opzichten uitzonderlijk. Waar vinden we het oudste strand van Nederland, gereedschap van 100.000 jaar geleden en de vroegste polders? En waar vond de grootste zeeslag uit de middeleeuwen plaats? Juist, in Zeeuws-Vlaanderen.

Het onmisbare land biedt een overzicht van het verleden van Zeeuws-Vlaanderen, te beginnen met het ontstaan van de ondergrond 500 miljoen jaar geleden. Uiteenlopende onderwerpen worden belicht: de bezoeken van Napoleon, de vele overstromingen en de gruwelijke verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog, maar ook ingrijpende veranderingen in de laatste decennia, zoals emancipatie en de innovaties in de Kanaalzone.

Semper Scribo schreef een fictief verhaal in dit boek. Hoe staat Zeeuws-Vlaanderen ervoor ten tijde van het 500-jarig bestaan, dus over 300 jaar? Lukt het een jong meisje om het moderne tij te keren? En welke rol spelen de Zeeuws-Vlamingen uit het (verre) verleden daar eigenlijk bij? Met een knipoog legt dit verhaal de verbinding tussen verleden en toekomst.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren